Touch for growth

Waarmee kan ik jou helpen?

Als je steeds terugkerende lichamelijke klachten hebt, wil je lijf je daarmee misschien iets vertellen. Heb je bijvoorbeeld regelmatig een stijve nek, dan kan je dat zien als een puur lichamelijk ongemak, maar waarschijnlijk is er een diepere oorzaak dat die steeds terugkomt. Misschien heb je veel spanning van je werk of van het combineren van het huishouden en een carrière of ben je van binnen heel onzeker, maar wil je dat niet laten zien. Dan is er iets niet in balans in je leven en gaat je lichaam protesteren. 

Contact met je lichaam

Of je nu komt voor verlichting van  lichamelijke ongemakken zoals nek- en schouderklachten of beter wil leren omgaan met stress en meer balans in je leven wilt, het begint allemaal bij het leren luisteren naar je lichaam. Ik kan jou helpen weer contact te maken met je lichaam. Ik kan je laten voelen waar zich spanning bevindt en je helpen voelen wat je lichaam daarmee te vertellen heeft. 

Verlichting fysieke klachten

Tijdens de massage ruimen we samen blokkades op en zorgen er zo voor dat de energie weer kan gaan stromen. Daaardoor gaat je lichaam ontspannen en worden je klachten veel minder of verdwijnen helemaal. 

Beter omgaan met stress

Ik kan je ook laten voelen waar zich spanning bevindt en hoe jouw lichaam reageert op de factoren die jou stress geven. Ik kan je met simpele oefeningen laten voelen hoe je beter om kan gaan met die factoren en minder last kan hebben van stress. En de bijbehorende spanningsklachten zoals bijvoorbeeld slecht slapen.

Bewustwording

De manier waarop we als volwassene omgaan met dingen of de ideeën die je over jezelf hebt zijn vaak al ontstaan in je jeugd. Als kind ontwikkel je mechanismes die nodig zijn voor je eigen veiligheid en welbevinden. Als kind weet je niet beter dan dat wat volwassenen over je zeggen waar is. Die mechanismes kunnen je aardig in de weg zitten in je leven als je zelf volwassen bent. Het is niet makkelijk om je zelfbeeld te veranderen. 

Door tijdens de massage contact te maken met de diepere lagen in je lichaam komen vaak herinneringen boven die je inzicht geven in jouw mechanismes. Dat zet een veranderingsproces in gang dat leidt tot persoonlijke groei. 

Ja, ik maak graag een afspraak!