Touch for growth

Uitgangspunten

Holistische massage is gebaseerd op een aantal uitgangspunten: 

  • Als mens ben je deel van een groter geheel d.w.z. van een familie, sociale omgeving en maatschappij. Naast een fysiek lichaam, heb je ook een emotioneel, mentaal en spiritueel lichaam. Deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij de holistische massage is aandacht voor al deze delen. 
  • Holistische massage is gebaseerd op een combinatie van oosterse en westerse denkbeelden. De oosterse visie werkt meer met de energiehuishouding en is meer spiritueel (meridianen en drukpunten). De westerse benadering werkt analytisch en gaat uit van het herstel van het fysieke lichaam en betrekt daarbij meer het gevoel en het denkaspect. 
  • Je lichaam beschikt over een zelfhelend vermogen. De cellen waaruit je bent opgebouwd weten precies wat ze moeten doen om jou gezond te houden.
  • Je lichaam is de ingang naar je geest en je gevoel. Dit wordt ook wel de bodymind connectie genoemd. Als door aanraking de verbinding tussen je lichaam en je geest c.q. gevoel wordt hersteld, kan je zelfhelend vermogen weer gaan werken.