Touch for growth

Over mij

Hoi, leuk dat je wat meer over mij wilt weten. Mijn naam is Xandra Snoeker en ik vertel je hieronder hoe ik ertoe gekomen ben om een praktijk voor  holistische massage te beginnen.

Burn-out als keerpunt

Ik heb ooit wiskunde gestudeerd en jarenlang als wiskundige gewerkt, totdat ik een burn-out kreeg. Dat was een keerpunt in mijn leven. Op weg naar herstel heb ik een hele reis gemaakt. Die reis begon met het accepteren van het feit dat ik er alleen niet uit kwam en dat ik hulp nodig had. Welke hulp wist ik niet direct, maar ik voelde wel dat alleen gesprekken met een psycholoog niet voldoende zouden zijn. 

Lichaam als sleutel

Voor mij bleek de sleutel in mijn lichaam te liggen. Ik was het verleerd om te luisteren naar de signalen van mijn lichaam. Emoties liet ik nauwelijks toe en als ik ze al toeliet, vroeg ik me nooit af waar ze vandaan kwamen en waarom ik door bepaalde dingen geraakt werd. Ik voelde me vaak slachtoffer en machteloos. Dat ging zich uiten in allerlei fysieke kwalen. Ik kwam steeds vaker bij de fysiotherapeut. Achteraf gezien was mijn lichaam al heel lang duidelijk aan het maken dat ik het roer om moest gooien, maar ik had daar nooit naar leren luisteren. 

Beter in mijn vel

Tijdens de afgelopen jaren heb ik verschillende soorten lichaamswerk gedaan en allerlei oude emoties gaan voelen en verwerken. Daardoor ben ik erachter gekomen welke mechanismes uit mijn jeugd ik nog gebruikte en welke overtuigingen ik had. Ik ontdekte hoe die mij nu, als volwassen mens, belemmerden. Door die los te laten is mijn zelfvertrouwen enorm gegroeid, sta ik een stuk relaxter in de wereld en heb ik mijn nieuwe talenten kunnen ontdekken. Ik weet nu dat ik niet alleen analytisch sterk ben, maar ook hooggevoelig. En dat ik goed ben in masseren. 

Mijn drijfveer

Mijn drijfveer is om mensen te helpen met al mijn kennis, kunde en ervaring. Toen ik tijdens een zomercursus in aanraking kwam met masseren, wist ik wat ik met mijn talenten wilde gaan doen: mensen helpen hun energie en kracht weer te gaan voelen door ze in contact te brengen met wat hun lichaam te vertellen heeft!